Studiekeuze Opvoeding Loopbaan Snelleren=Leuk leren

Individueel onderzoek Reacties Weblinks Achtergrond

Individueel onderzoek voor studiekeuze

Werkwijze

Een studiekeuzeonderzoek bestaat uit 3-4 gesprekken, van ongeveer 1 uur, gecombineerd met betrouwbare persoonlijkheids- en interessetests en opdrachten. De eerste  twee gesprekken vinden plaats zonder je ouder(s). In het laatste gesprek (de eindpresentatie) kunnen ook ouder(s) worden betrokken. Daarnaast krijg je studiekeuzekaarten mee naar huis om samen met je ouder(s) te bespreken. Uit onderzoek blijkt nl. dat studie-uitval drastisch wordt verkleind door het op schrift stellen van een motivatie en het bespreken van studiekeuze met ouders, daarom worden ouders nadrukkelijk betrokken in het onderzoek.

De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Interesseonderzoek; Wat wil ik? Wat vind ik leuk om te doen? Waar heb ik plezier in? Wat motiveert mij? Wat zijn mijn dromen? Wat is mijn passie?
  • Kwaliteitenonderzoek; : Wat kan ik? Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat is mijn valkuil, waar ben ik minder goed in.
  • Ondernemen/onderzoeken: Hoe kom ik aan informatie, hoe bereik ik wat ik wil? Hoe verkoop ik mijzelf?

Wat levert het je op?

Het resultaat van dit onderzoek is dat je jouw motivatie voor een studie goed kunt verwoorden en presenteren. Je weet welke studie het beste bij je past en je kunt goed antwoord geven op de vragen die je krijgt tijdens de (bij veel opleidingen verplichte) studiekeuzecheck. De veel gestelde en vaak ook irritante vragen; Weet je al wat je gaat doen straks? Weet je al wat je wil worden? kun je nu makkelijk beantwoorden.
Daarnaast geven jongeren aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen en betere cijfers halen op school omdat ze een duidelijk doel voor ogen hebben.
De onderzoeksresultaten worden vastgelegd in een rapportage en kunnen door jou en de adviseur samen aan je ouder(s) worden gepresenteerd.

De investering:

Het tarief voor dit onderzoek is 495,- (inclusief BTW, 3-4 gesprekken, tests en rapportage).*
Het wordt bewust een investering genoemd omdat een studiekeuzeonderzoek de kans op studie-uitval en de daarmee gepaarde kosten sterk verkleind. Onder andere door het sociale leenstelsel kost studie-uitval een uitwonende student al snel zo rond de 10.000,- per jaar.

* Wanneer de kosten een probleem vormen, neem dan contact op over mogelijke regelingen. Ik heb de missie om jongeren te helpen bij een bewuste studiekeuze ter voorkoming van studie-uitval en draag er zorg voor dat iedereen die wl deelnemen moet knnen deelnemen.


Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief
en ontvang het gratis e-book
Respectvol communiceren met de Gordonmethode
Contactgegevens


       
Lieke Kalhorn
Bosweg 64
7314HD, Apeldoorn
(Tel) 055-5787405
(Mob) 06-19646390

info@kalhorncoaching.nl
http://www.kalhorncoaching.nl
Ik geef nooit je e-mail door aan anderen.

        ...       .. .....