Ouderavond

Ben je op zoek naar een inspirerende avond voor bijvoorbeeld een ouderavond. Samen met  collega en docent Biologie Fieneke Geerlings verzorg ik interactieve lezingen. Vol passie en enthousiasme laten wij herkenbare situaties de revue passeren.

Pubers die geen huiswerk maken
Pubers die hun talen in huis ‘vergeten’
Pubers die hangen op de bank en alleen maar interesse lijken te hebben voor telefooons en games
Pubers die alles van  zich af laten vallen
Pubers die opeens heel verdrietig zijn
En het andere moment weer heel boos. etc etc etc

HOE ga je daar als ouder nou handig mee om? We laten aan de hand van 6 onmisbare communicatievaardigheden zien wat wel en niet werkt. Vol inspiratie en met een aantal praktische tips waar ze die direct mee aan de slag kunnen, gaan ouders naar huis.

Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden

Workshop voor docenten

Workshop : Luisteren naar pubers, de sleutel tot contact!

Samen met  collega en docent Biologie Fieneke Geerlings verzorg ik workshops voor zowel beginnende als ervaren docenten. Vanuit theorie en praktijkervaring laten wij herkenbare situaties de revue passeren.

Als docent luister je vaak naar leerlingen. Van pubers die heel gesloten zijn, tot pubers die gedragsmatig de les verstoren en alles daar tussenin. Maar hoe kun je nu effectief luisteren zodat je het probleem bij de leerling laat en dat hij/zij zelf zijn verantwoordelijkheid pakt.    In deze workshop aandacht voor actief luisteren en hoe je dit kan inzetten voor een beter contact met de leerling.

Vol inspiratie en met een aantal praktische tips die docenten meteen de volgende dag in hun praktijk kunnen toepassen, gaan deelnemers naar huis.

Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden