Kalhorn coaching en training is opgericht door Lieke Kalhorn. Ik ben opgeleid als orthopedagoog en werkzaam geweest als personeelsadviseur, trainer en loopbaancoach in de gezondheids- en welzijnszorg.

Pedagoog en Gordontrainer

Toen ik na mijn studie Orthopedagogiek  moeder werd, dacht ik dat opvoeden een makkie zou zijn. Dat viel even vies tegen. Ik worstelde me door de onderlinge ruzies, niet luisteren, driftbuien, niet mee willen helpen en brutale monden heen. De theorie was mooi, maar hoe doe je dat nou?!

Een schot in de roos was voor mij de Gordon®training. Het kwam voor mij als een geschenk uit de hemel. Het gaf mij handvatten om met veel meer plezier op te voeden.  Ik leerde hoe ik mijn grenzen aan kon geven, zodat mijn kinderen ook naar mij luisterden. Ik ontdekte dat als ik goed naar mijn kinderen luisterde dat zij zelf hun problemen gingen oplossen. En dat als we conflicten hadden dat we die zo konden oplossen dat iedereen er blij mee was. Ik besloot de Gordon®training ook zelf aan ouders te gaan geven omdat het zo goed werkte voor mij. Ik zie veel ouders en tieners worstelen met zichzelf en met elkaar. De puber-tijd met mijn kinderen was juist een hele waardevolle periode, ook met heftige periodes maar m.b.v. de Gordon®vaardigheden kwamen we er altijd weer uit. En dat gun ik andere ouders ook.

Tieners en ouders

Omdat ik ook veel met jongeren werk, hoor ik vaak van hen wat werkt en niet werkt. De tips van deze tieners ( mijn jongerenpanel) neem ik mee in mijn oudertrainingen en de tips van de ouders neem ik mee in mijn jongerencoaching. Dit maakt dat ik zowel ouders als tieners goed kan adviseren en motiveren met minder strijd de puber-tijd door te komen.

Missie

Het is mijn missie om ouders te uit te dagen model te staan voor  respectvolle communicatie en democratische conflictoplossing  en zo bij te dragen aan minder strijd in gezinnen EN aan een betere wereld.

Naast Pedagoog in mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als:

  • bestuurder bij de Stichting Nederlandse Effectivitietstraingen
  • jongerenCoach bij Hfftig
  • dagvoorzitter en organisator van Gordoncongres
  • auteur van het boek Luisteren naar pubers

Voor meer informatie over mijn werkervaring zie mijn Linkedinprofiel.

Wil je ook een goede relatie opbouwen met jouw puber?

Bestel mijn nieuwe boek en lees hoe je respectvol en open kunt communiceren met pubers.