Een goede relatie opbouwen met een puber? Dat doe je door actief te luisteren naar tieners, duidelijk te zijn over je eigen behoeften en grenzen en door samen te zoeken naar werkbare oplossingen bij een conflict.

Direct bestellen? Scrol naar beneden. Inmiddels 5e druk en ruim 3500 boeken uitgegeven.

Praktisch boek

In het praktische boek Luisteren naar pubers laat Lieke Kalhorn in zes stappen zien hoe je respectvol en open kunt communiceren met pubers. Daarnaast biedt het boek  informatie over het puberbrein en waarom pubers doen zoals ze doen.

Herkenbare voorbeelden

Aan de hand van herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven laat Lieke Kalhorn zien hoe je de Gordonmethode en kennis over het puberbrein kunt gebruiken om beter te communiceren met pubers. Ze neemt daarin ook kwesties mee uit de huidige tijd zoals het omgaan met schermtijd.

De volgende zes bouwstenen komen aan de orde:

 1. communiceren zonder oordelen
 2. actief luisteren
 3. grenzen stellen met ik-boodschappen
 4. omgaan met verzet
 5. conflicten oplossen
 6. omgaan met waardenverschillen

Reviews

Zelden een boek gelezen dat zoveel gemakkelijke handvaten geeft over hoe het ánders kan. Ik heb veel gelezen over opvoeding en pubers, maar het mooie aan dit boek is dat ik vrijwel direct manieren aangereikt kreeg om prettige communicatie met mijn pubers op gang te brengen. Toepasbaar en toegankelijk. Met veel herkenbare voorbeelden.

Rond thema’s als opruimen, eten, gamen en huiswerk/school raakten we hier vaak in conflict. Dat is inmiddels opgeknapt; we begrijpen veel beter van elkaar wat ons beweegt in de keuzes die we maken. Ik merk ook dat als ík luister, mijn pubers vaker geneigd zijn te luisteren naar wat ik zeg. We kunnen allemaal ons verhaal doen, onze behoeften voorleggen en iets verzinnen waarmee we allemaal tevreden zijn.

Er zijn nog steeds bepaalde ergernissen en ik blijf lang niet altijd zo geduldig als ik wil, maar de momenten van echt contact die we hebben sinds ik dit boek las, maken enorm veel goed. Lees meer reviews

Een toegankelijk en leesbaar boek vol voorbeelden, waar je direct mee aan de slag kunt!

Maak hier je bestelling.

Het boek ‘Luisteren naar pubers’ kost € 22,50 inclusief verzendkosten en inclusief 9% BTW. Voor verzending naar het buitenland worden verzendkosten in rekening gebracht.

Wil je gebruikmaken van een gratis e-mailconsult geef dit dan even aan in het vakje e-mailconsult. Je krijgt dan een mail van mij waarin ik je vraag om je situatie zo concreet mogelijk te beschrijven, waarop je vervolgens een gratis e-mail  met tips van mij teruggemaild krijgt
  Na het versturen van je gegevens ontvang je een bevestigingsmail en een e-mail met je factuur.

  Aanmelden nieuwsbrief

  Wil je ook graag op de hoogte blijven?
  Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

  Ja graag

  Gesigneerd exemplaar

  Wil je een gesigneerd exemplaar ontvangen?

  Ja graag

  Extra Hoofdstuk 'Pubers en een pandemie' ontvangen?

  Wil je dit hoofdstuk in PDF in je mail ontvangen?

  Ja graag

  Inpakken

  Wil je het boek ingepakt hebben?

  Nee, dank je
  Ja, in cadeaupapier

  Wil je een persoonlijke noot in het boek? Geef hier dan aan wat je er in wilt hebben geschreven.

  Wil je een gratis e-mailconsult? Geef hieronder dan kort het onderwerp weer, dan krijg je mail van mij met verdere vragen over jullie situatie en vervolgens een persoonlijk advies.

  Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens en gebruiken deze alleen om de boeken te verzenden en je – indien je je hebt aangemeld- onze nieuwsbrief te sturen.