Themabijeenkomsten

Korte workshops over een specifiek thema geven je meteen handvatten om het net iets anders aan te pakken met grote impact op de sfeer in huis. De geplande workshops in 2019 zijn:

4 september & 16 september – Klaar voor de brugklas.

Voor ouders van brugklassers. Tijdens deze avond krijg je waardevolle tips over de veranderingen die je kind gaat doormaken in de brugklas. We hebben het over het tienerbrein en hoe je het beste jouw brugklasser kunt helpen met huiswerk maken zonder dat dat strijd oplevert.

7 oktober – Motiveren is te leren.

Voor ouders van tieners, die niet graag aan het huiswerk gaan. In deze themabijeenkomst wordt vooral ingegaan op

  • intrinsieke en extrinsieke motivatie.
  • het beloningscentrum in het tienerbrein en hoe je dat als ouders kunt aanspreken.
  • tips over hoe je hersenen op aan kunt zetten.

 

 

 

 

4 november – Leg dat ding nou eens weg

Heb je veel strijd over schermgebruik in huis? Zitten jouw tieners alleen maar achter de schermen? En als je denkt dat je er een goede afspraak over hebt gemaakt, dan zitten ze  toch stiekem weer op hun telefoon? In deze workshop gaan we in op de voors en tegens van social media en bespreken hoe je hier afspraken over kunt maken die wèl werken.

2 december – Puber-tijd en Midlife-crises: een fijne combinatie

De hormonen gieren door het huis. Heftig confrontaties met onredelijke pubers lijken nog weer erger als jijzelf ook met twijfels worstelt over je werk of leven. Hoe kun je problemen laten waar ze horen? Hoe haal je meer energie uit je werk en laat je de thuissituatie niet beïnvloeden door je werksituatie en andersom?

De themabijeenkomsten worden gehouden in Apeldoorn op mijn praktijklocatie. Dat is in het gebouw Tot2021 (www.tot2021.nl). Ze duren van 19:30 tot 21:30 uur.

Je kunt je tot een week voor de bijeenkomst opgeven door een mail te sturen. De kosten bedragen €25,- Het is ook mogelijk om je gelijk voor drie bijeenkomsten op te geven. De kosten bedragen dan €65,-  voor alledrie. Na opgave ontvang je een factuur.

Menu